ASANSÖRÜN DOĞRU KULLANMAK BAKIM & ONARIM MASRAFINI AZALTABİLİR

Günümüzün koşullarında bozulan asansörün tamiri için ayrılacak bütçeyi hesaplı bir hale getirmek tün apartman ve işyeri sahiplerinin ortak sorunu. Düzenli asansör bakımı ve bozulduğundan asansör tamiri hem uzman bir firma tarafından yapılmalı hem de hesaplı olmalı. Ancak periyodik bakımlar arasında asansörü doğru kullanarak ve bazı bir kaç noktaya özen göstererek en azından tamirat için ayrılan yıllık bütçeyi sınırlar dahilinde tutabilirsiniz.

Asansörün en çok bozulan parçası otomatik kabin kapılarıdır. En sık rastlanan sorunlar ise tam kapanmayan kat kapıları, hiç kapanmayan kapılar, kapılar kapanmasına rağmen asansörün hareket etmemesidir. Asansör kabin kapısıyla ilgili bu sorunları aşağıdaki yöntemlerle en aza indirmeniz mümkün.
Öncelikle asansörün kabin tarafında ve kat kapılarında alt kısımlarda herhangi bir çöp birikmemesi gerekiyor. Apartman görevlisi düzenli olarak kapının kapanmasını engelleyecek bu çöpleri kontrol edip toplayabilir.

Otomatik kapı sensörleri eğer kapının kapanması için bir engel olduğu sinyalini sisteme iletirse kapılar kapanmayacak ve sistem çalışmayacaktır. Bazen bu sensörler sorunun ana nedeni olabilir. Elektronik sensörlerin önünde herhangi bir engel olmadığına ve lenslerinin kirlenip kirlenmediğine dikkat edin.
Bazen asansör sisteminde herhangi bir sorun olmamasına, kapıların düzgün çalışmasına rağmen asansör hareket etmeyebilir. Bunun nedeni ise kabin içinde veya katlarda bulunan asansör butonlarının temassızlık yapması olabilir. Buton panelini sökerek temassızlık yapan butonları bir kontrol kalemiyle kolayca belirleyebilirsiniz.

Yukarıda saydığımız çözümü basit sorunlar dışında sistemde güvenlik sorunu oluşturacak ciddi sorunlar olabilir. Bu sorunların belirlenebilmesi açısından asansör bakımının düzenli olarak yapılması önemlidir.